Hogyan válasszunk megfelelő virágcserepet?

 

virágcserép

virágcserép

Szóval, az a nagy kérdés, hogy hogyan válasszunk megfelelő virágcserepet, ugye? Hát, nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Persze a legfontosabb, hogy tetszen nekünk a színe, a formája, a mintázata, hiszen a kertünk egyfajta személyes menedék, ami a saját ízlésünket tükrözi. De vajon csak a szépség számít?
Természetesen nem. Elsősorban azt kell figyelembe vennünk, hogy milyen növényt szeretnénk beleültetni. A növények ugyanis különböző mélységű és szélességű virágcserépre van szükségük, hogy jól fejlődjenek. A nagy levelekkel rendelkező növények például széles cserépre van szükségük, hogy a levelek ne lógnak ki túlságosan. A magasabb növényeknek pedig mély cserépre van szükségük, hogy a gyökereik elegendő teret kapjanak.
Egy másik fontos szempont az anyag. A műanyag és a kerámia az első számú két választás. A műanyag könnyű, így könnyen mozgatható, de melegben hajlamos túlmelegedni, ami a növény károsodásához vezethet. A kerámia viszont természetes anyag, sokkal jobban szigetel, viszont törékeny, tehát óvatosan kell bánni vele.
Szóval van itt néhány szempont, amit figyelembe kell vennünk, de a lényeg, hogy a virágcserép passzoljon a növényünk igényeihez, a stílusunkhoz és a helyhez, ahol elhelyezzük. Hiszen mi lenne szebb látvány, mint egy virágos kert, ahol minden összhangban van egymással? Nektek milyen tapasztalataitok vannak a virágcserép választás terén? Melyik anyagot részesítitek előnyben?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!